• Dotácia na stravu od 01.05.2023

          • Prosíme rodičov, aby ste si pozorne prečítali pokyny /Informacie.docx/ a podľa toho, ktorá situácia sa Vás týka /bod 1, bod 2, bod 3/ odovzdali návratku.

            Každé dieťa v škole dostane v piatok 31.3.2023 vytlačenú návratku, donesie ju domov a vypísanú ju prinesie:

            1. Ak Vaše dieťa odovzdalo Prihlášku na stravovanie na začiatku tohto školského roka a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (Návratka) a to do 17.04.2023 u vedúcej ŠJ alebo najneskôr do 14.4.2023 doniesť do školy a odovzdať v kancelárii zástupkyne školy.

            2. V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni počas dochádzky v ZŠ už stravovalo, no tento školský rok sa nestravuje, je  potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov, t. j. vyplniť Prihlášku na stravovanie + nižšie uvedené tlačivo (Návratka) a IBA osobne priniesť do kancelárie vedúcej ŠJ do 17.4.2023.

            3. Ak sa Vaše dieťa ešte nikdy počas dochádzky v ZŠ v školskej jedálni nestravovalo, treba ho prihlásiť tak, že treba  vyplniť Prihlášku na stravovanie  + nižšie uvedené tlačivo (Návratka) a osobne priniesť do kancelárie vedúcej ŠJ do 17.4.2023, kde bude zaevidovaný a bude stravníkovi pridelený čip, (viac informácií na stránke školy , O škole, Školská jedáleň).

             

            Vedúca školskej jedálne ešte dôrazne upozorňuje, že je nevyhnutné, aby dieťa pre odber stravy malo čip, na ktorom sa odber stravy zaeviduje. V prípade, že dieťa stravu preberie, ale čip mať nebude, za každý nezaevidovaný obed bude rodič musieť zaplatiť. 

             

            PRIHLASKA_NA_STRAVOVANIE.docx

            Navratka.docx

          • Svetový deň vody - ocenenie v súťaži

          • Žiaci 2.B triedy a žiaci z vyučovacieho predmetu etická výchova boli ocenení vo výtvarnej súťaži, ktorú vyhlásil regionálny úrad verejného zdravotníctva. Spracovanie bolo na tému "Be the change" (Buď zmena) súvisiacou so Svetovým dňom vody.

            Deti získali diplomy a hodnotnú návštevu pracovníkov RÚVZ so sídlom v Považskej Bystrici, v rámci ktorej budú realizovať rôzne aktivity spojené s besedou na danú tému.

            Mgr. Lenka Hrnčíková

          • Návšteva Považskobystrickej knižnice

          • Dnes všetci žiaci druhého ročníka navštívili knižnicu v Považskej Bystrici. Pre deti si pani knihovníčky pripravili zaujímavý program - prehliadku všetkých oddelení, prezentáciu o výrobe kníh, výrobu záložiek a podobne. Takéto zážitkové vzdelávanie žiaci uvítali a veríme, že deti si aj týmto spôsobom prehlbujú vzťah ku knihám.

            Mgr. Lenka Hrnčíková, Mgr. Martina Michalcová, Ing. Martina Priadková

          • Považskobystrická latka - Skok do výšky

          • Včera 28.3.2023 sme sa zúčastnili súťaže v Považskej Teplej v skoku do výšky Považskobystrická latka, ktorá tento rok oslávila 50. výročie. Výber našich žiakov si meralo sily v tejto náročnej disciplíne so žiakmi bystrických škôl a atlétmi.

            V kategórii najmladších žiakov roč. 2012 si vyskákal 2. miesto Matej Cvengroš 4.B výkonom 120 cm, v kategórii dievčat roč.

            2011 si vybojovala Emma E. Križanová 5.B 1. miesto výkonom 135 cm. Ako jediná v tejto kategórii zdolala túto výšku a pokúšala sa skočiť aj 140cm.

            V kategórii najstarších žiakov sa s výkonom 150 cm umiestnil Pavol Gazdík z 9.A na 3. mieste.

            Tejto súťaže sa zúčastnili aj žiaci: Miroslav Belavý 4.B, Simon Digaňa 4.B, Šimon Ďuriš 5.A, Jaroslav Šuly 5.A, Vanesa Nemcová 6.A, Vanesa Vraniaková 7.B, Lucia Cvengrošová 7.B, Rebeka Gazdíková 8.A, Radka Šulyová 8.A, Terézia Zboranová 9.A, Radovan Podušel 9.A, Sebastián Rigo 9.A.

            Všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy! Mgr. Miroslava Talašová

          • 28. marec - Deň učiteľov

          • Pri príležitosti Dňa učiteľov sme nezabudli ani na nášho patróna - učiteľa a kňaza Štefana Závodníka. Jeho pokrokové zmýšlanie v dobe, ktorej žil je pre nás mnohých, tak žiakov ako aj učiteľov, inšpiráciou a motiváciou aj v dnešnej dobe.

            Rovnako chceme zo srdca a úprimne poďakovať všetkým rodičom a deťom, ktorí si na nás v tento deň spomenuli milým slovom, kvietkom či sladkou drobnosťou. :-)

          • MATEMATICKÝ KLOKAN

          • V pondelok 27.03.2023 sa uskutočnil na našej škole jubilejný 25. ročník medzinárodnej  súťaže "MATEMATICKÝ KLOKAN."

            Do súťaže sa z našej školy prihlásilo 42 detí z I. stupňa a 58 detí z II. stupňa. Veríme, že sa deťom darilo a budeme netrpezlivo čakať na výsledky.

          • Pružinská latka

          • Piatok 24.3.2023 sa po niekoľkoročnej prestávke vrátilo školské kolo v skoku do výšky Pružinská latka, kde si žiaci našej školy mohli súťažne zmerať sily so svojimi spolužiakmi v tejto náročnej atletickej disciplíne.

            Zúčastnilo sa ho 29 žiakov z druhého stupňa a žiakov 4. ročníka. Všetci predviedli úžasné výkony. S našimi deťmi si prišiel po rokoch zaskákať aj náš bývalý žiak Sebastián Turza, úspešný reprezentant našej školy nielen v skoku do výšky.

            Všetkým ďakujeme za účasť.

            Mgr. Miroslava Talašová

            Výsledky Pružinskej latky 2023

            Veková kategória 2012 – 2011:

            Chlapci:

            1. miesto 120 cm Jaroslav Šuly 5.A

            2. miesto 115 cm Matej Cvengroš 4.B

            3. miesto 110 cm Juraj Pepich 5.A

            Dievčatá:

            1. miesto 135 cm Emma E. Križanová 5.B

            2. miesto 125 cm Vanesa Nemcová 6.A

             

            Veková kategória 2010 – 2009:

            Chlapci:

            1. miesto 135 cm Lukáš Kubiš a Simon Jakubech 7.A

            3. miesto 125 cm Daniel Kubiš 7.A

            Dievčatá:

            1. miesto 120 cm Lucia Cvengrošová 7.B

            2. miesto 115 cm Vanesa Vraniaková 7.B, Alexandra Samulová 7.A a Rebeka Gazdíková 8.A

             

            Veková kategória 2008 – 2007:

            Chlapci:

            1. miesto 155 cm Pavol Gazdík 9.A

            2. miesto 145 cm Sebastián Rigo 9.A

            3. miesto 145 cm Radovan Podušel 9.A

            Dievčatá:

            1. miesto 120 cm Terézia Zboranová 9.A

          • Stojany na bicykle

          • Vážení rodičia, milé deti!

            Vďaka šikovným rukám nášho pána školníka sú od dnešného dňa všetkým, ktorí sa rozhodnú dochádzať do školy na bicykli, k dispozícii pri škole nové stojany. Boli pre vás zakúpené zo zisku z plesu. Ešte raz preto ďakujeme všetkým, ktorí nás jeho organizáciou podporili.

            Milé deti, týmto vás chceme požiadať, aby ste svoje bicykle už viac nenechávali na dvore u pána školníka a využívali stojany. Veríme, že dobre a dlho poslúžia svojmu účelu.

          • Riaditeľské voľno - 22.3.2023/streda pre žiakov 5. - 8. ročníka

          • Z dôvodu testovania T9 budú mať dňa 22.3.2023 /streda/ žiaci 5. - 8. ročníka riaditeľské voľno. Z odberu stravy budú žiaci na tento deň automaticky odhlásení vedúcou školskej jedálne.

            Žiaci 9. ročníka v tento deň budú končiť testovanie tesne pred 12stou hodinou a na obed budú môcť ísť. Ak o odber stravy na tento deň nebudú mať záujem, odhlásia sa individuálne.

            Žiaci I. stupňa sa 22.3.2023 učia podľa platného rozvrhu a aj činnosť ŠKD je v tento deň v prevádzke podľa rozvrhu.

            Oznamenie_o_udeleni_riaditelskeho_volna.pdf

          • Super florbal Pohár žiakov ZŠ - okresné kolo - 2. miesto

          • Vo štvrtok 16.3.2023 sa naši chlapci umiestili na krásnom 2. mieste v okresnom kole súťaže Super Florbal Pohár. Svojou zohranosťou a bojovnosťou vyhrali dva zápasy; prehrali jeden zápas s rovesníkmi - hokejistami, čo ich odsunulo na 2. mieste. Chlapci podali vynikajúci výkon aj s ohľadom na to, v akých podmienkach trénujú. Veľké ďakujem patrí nášmu bývalému žiakovi Sebastiánovi Turzovi, ktorý chlapcov sprevádzal a podporoval cennými radami pri zápasoch.

            Školu reprezentovali: 7.B - Marco Lukajka, 8.A - Richard Jakubík, Viliam Svítek, Dušan Špánik, 9.A - Pavol Gazdík, Martin Haviar, Radovan Podušel, Sebastián Rigo a Peter Zachar. Chlapci, ďakujeme!

            Mgr. Mária Gazdíková

          • BREJKY - trvanlivé mlieka za mesiac MAREC

          • Brejky - trvanlivé mlieko ešte za mesiac MAREC si žiaci budú môcť prevziať zajtra 15.3.2023 (STREDA) ráno alebo pri odchode zo školy domov. Za mladších žiakov si mlieka môžu prebrať rodičia (poprípade starí rodičia alebo súrodenci), a to:

            STREDA

            - ráno od 6:30 do 7:30 hod alebo poobede od 12:00 do 13:00 hod. 

            V prípade, že Vám termín pre mladších žiakov nevyhovuje, dieťa si prepravku s mliekami môže prevziať samo a odložiť do skrinky. Pri vyzdvihnutí dieťaťa z ŠKD si z jeho skrinky zoberiete aj prepravku s mliekami. 

            Ďakujeme za spoluprácu.

          • Krajské kolo - Odznak všestrannosti v Trenčíne

          • Včera 13.03.2023 sme sa zúčastnili krajského kola Odznak všestrannosti v Trenčíne. Tejto sútaže sa mohlo zúčastniť jedno dievča a jeden chlapec od 6. po 9.ročník. V športovej hale na nás čakala pripravená dráha, ktorú sme štafetovou formou museli zdolať čo najrýchlejšie. Z 20 zúčastnených škôl sme sa umiestnili na 15.mieste. Bola to pre nás nová skúsenosť. Ďakujeme všetkým za maximálne úsilie a reprezentáciu školy.

            Zúčastnení žiaci: Lucia Cvengrišová, Pavol Gazdík, Lukáš Kubiš, Laura Nižníková, Dušan Špánik, Radka Šulyová, Patrik Zboran, Terézia Zboranová.

            Mgr. Miroslava Talašová

          • Brejky - trvanlivé mlieko ešte za mesiac FEBRUÁR

          • Brejky - trvanlivé mlieko ešte za mesiac FEBRUÁR si žiaci budú môcť prevziať zajtra 6.3.2023 (PONDELOK) ráno alebo pri odchode zo školy domov. Za mladších žiakov si mlieka môžu prebrať rodičia (poprípade starí rodičia alebo súrodenci), a to:

            PONDELOK

            - ráno od 6:30 do 7:30 hod alebo poobede od 12:00 do 13:00 hod. 

            V prípade, že Vám termín pre mladších žiakov nevyhovuje, dieťa si prepravku s mliekami môže prevziať samo a odložiť do skrinky. Pri vyzdvihnutí dieťaťa z ŠKD si z jeho skrinky zoberiete aj prepravku s mliekami. 

            Ďakujeme za spoluprácu.

          • Testovanie žiakov 9. ročníka

          • Riadny termín Testovania 9 2023 sa uskutoční dňa 22. marca 2023 (streda) z matematiky a slovenského jazyka a literatúry.

            HARMONOGRAM:

            Matematika:

            08:00 – 08:10 h. - úvodné pokyny, rozdanie OH a pomocných papierov

            08:10 – 08:20 h. - rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            08:20 – 09:50 h. - administrácia testu z matematiky

            09:50 – 09:55 h. - zozbieranie testov, OH a pomocných papierov

             

            09:55 – 10:20 h. – prestávka

            Slovenský jazyk a literatúra:

            10:20 – 10:25 h. - úvodné pokyny a rozdanie OH

            10:25 – 10:35 h. - rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            10:35 – 11:45 h. - administrácia testu zo slovenského jazyka a literatúry

            11:45 – 11:50 h. - zozbieranie testov a OH

             

            POVOLENÉ POMÔCKY - kalkulačky, rysovacie pomôcky, pero, ktoré píše namodro

            NEPOVOLENÉ POMÔCKY - mobilné telefóny, výpisky, študijné materiály, učebnice a pod.

            NÁHRADNÝ TERMÍN TESTOVANIA:

            4. a 5. apríl 2023 (utorok, streda) v školách, ktoré určí príslušný regionálny úrad školskej správy (RÚŠS).