• Európsky deň jazykov

          • Dňa 30.9. 2022 sme v našej škole realizovali aktivity, ktorými sme si pripomenuli 21. ročník Európskeho dňa jazykov, ktorý sa každoročne oslavuje 26. septembra vo všetkých krajinách Európy. Naši ukrajinskí žiaci si pre svojich nových spolužiakov pripravili zaujímavé informácie o ich školskom systéme, predstavili nám svoje rodné mestá, školy, tradičné tance, kroje, národné jedlá a zvyky.

            Slovenskí žiaci sa snažili o porozumenie základným slovám a bežným výrazom v ukrajinčine. Počas jednotlivých aktivít boli dorozumievacími prostriedkami nielen slovenčina a ukrajinčina, ale tiež angličtina a ruština. Spoločne strávený čas žiakov z Ukrajiny a slovenských detí prispel k vzájomnému zblíženiu a rešpektu.

            PaedDr. Miková, Mgr. Šebáková, Mgr. Janíková

          • Prednáška o rybách v ŠKD

          • Vo štvrtok 29.9.2022 k nám po čase opäť zavítal náš kamarát vášnivý rybár René Rosina, ôsmak našej školy. Ukázal nám svoju zbierku rýb, deti sa o nich niečo nové naučili a aj si zasúťažili.

            Ďakujeme Renko za pútavú prednášku a prajeme Ti veľa úspechov a skvelých úlovkov.

            Iveta Nižníková

          • Informácie z plenárneho rodičovského združenia

          • Vážení rodičia,

            ďakujeme za Vašu účasť na plenárnom rodičovskom združení.

            V priložených dokumentoch si môžete podrobnejšie preštudovať správu o výchovno-vzdelávacej činnosti za minulý školský rok ako aj plnenie rozpočtu Rodičovského združenia pri ZŠ Pružina. Oba dokumenty zostanú kedykoľvke prístupné v sekcii O škole - Dokumenty.

            Sprava_o_vychovno_vzdelavacej_cinnosti_skolsky_rok_2021_2022

            Plnenie_rozpoctu_RZ_pri_ZS_Pruzina

            Pre rodičov, ktorí sa plenárneho združenia nemohli zúčastniť informácia, že poplatok ZRŠ bude pre tento školský rok zvýšený na 15eur za prvé a druhé dieťa z rodiny. Poplatok bude vyberať triedny učiteľ v mesiaci október.

            Veľmi pekne ďakujeme za Vašu podporu a tešíme sa na vzájomnú spoluprácu v školskom roku 2022/2023.

            Riaditeľka ZŠ Pružina

            Rodičovské združenie pri ZŠ Pružina

             

          • !!! Dôležitý oznam - ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ !!!

          • Prosíme rodičov, ktorí ešte neuhradili stravu za mesiac OKTÓBER, aby tak urobili najneskôr DNES!!! V prípade, že sa úhrada stravy nepripíše na účet jedálne do 30. septembra, dieťaťu bude v pondelok 3.10. zablokovaný odber stravy a dieťaťu bude vydaný obed až v utorok, a to tiež iba po predložení potvrdenia, že platba bola zrealizovaná.

            Vážení rodičia rešpektujte prosím pokyny školskej jedálne, že STRAVA NA NASLEDUJÚCI MESIAC SA UHRÁDZA VOPRED, A TO DO 20. DŇA V MESIACI. 

          • Exkurzia - Archeoskanzen Modrá v Českej republike

          • Žiaci 6. – 8. ročníka sa zúčastnili exkurzie do Archeoskanzenu Modrá v Českej republike.

            Navštívili expozíciu Živá voda. Zaujal ich vodný svet, rastliny typické pre biotop Bielych Karpát a pratury. Na hradisku, ktoré predstavuje opevnené sídlisko z obdobia Veľkej Moravy (9. stor.) spoznali jeho časti: hradby, obydlia, hospodárske stavby, kniežací palác, palác biskupov, ktoré boli postavené na základe archeologických nálezov z tohto územia. Dozvedeli sa, ako ľudia žili v 9. storočí: ako sa obliekali, čo jedli, ako piekli chlieb, ktorým remeslám sa venovali... Spoznali zbrane Slovanov a dozvedeli sa aj o misii Konštantína a Metoda. Žiaci navštívili kostolík sv. Jána, ktorý je replikou pôvodného kostola z 9. storočia a videli i jeho pôvodný pôdorys.

            Mgr. Zuzana Briestenská

          • OZNAM

          • Zajtra 23. september 2022:

            I. stupeň - Didaktické hry v prírode - turistrický pochod určenou trasou /žiaci končia 4. vyučovacou hodinou, obed od 11:30 hod./

            II. stupeň - Účelové cvičenia v prírode - turistický pochod určenou trasou /žiaci končia 5. vyučovacou hodinou, obed od 12:00 hod./

          • Plenárne a triedne rodičovské združenie

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na plenárne a triedne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 28.9.2022 (streda) o 16,00 hodine. Plenárne rodičovské združenie bude v budove II. stupňa, po jeho skončení bude informatívne rodičovské združenie v jednotlivých triedach.

          • Exkurzia na Štrbské pleso - 4.A a 4.B trieda

          • Dňa 19.9.2022 sa naši štvrtáci zúčastnili vlastivednej exkurzie na Štrbskom plese. Okrem samotnej prehliadky jazera a jeho okolia si užili aj cestovanie vlakom. Zaujímavý zážitok nepokazilo ani počasie, ktoré bolo premenlivé.

            Žiaci hodnotili exkurziu takto:

            Páčil sa mi skokanský mostík. Páčili sa mi vyrezávané zvieratká, ktoré boli umiestnené v okolí, náučné tabule, ktoré informovali o hĺbke jazera, rastlinách a živočíchoch. Páčilo sa mi nakupovanie v obchodoch so suvenírmi a hotely pri jazere. Videli sme peknú muchotrávku, machy a paprade. Najlepšie bolo cestovanie vo vlaku a tunely, ktorými sme prechádzali. Cestou vlakom sme videli Liptovskú Maru, cestovali sme popri rieke Váh.

          • Dôležitý oznam - ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ

          • Vážení rodičia,

            nezabudnite zaplatiť za stravu za mesiac OKTÓBER.

            Pri platbe uvádzajte variabilný symbol - heslo stravníka, ktoré ste dostali pri prihlásení. V prípade potreby si ho viete pozrieť aj v aplikácii.

          • !!! Dôležitý oznam - Odhlasovanie stravy počas výletu, exkurzie

          • Vážení rodičia, 

            zoberte prosím na vedomie, že ak sa má Vaše dieťa zúčastniť výletu, exkurzie, školy v prírode, lyžiarskeho výcviku.... organizovaných školou, za odhlásenie/neodhlásenie stravy na tieto dni je zodpovedný zákonný zástupca dieťaťa.

            Škola z odberu stravy odhlasuje hromadne len v prípade vyhlásenia riaditeľského voľna pre jednotlivé triedy, ročníky - najčastejšie počas testovania.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Ako zvládnuť prvé dni v škole

          • Nástup do školy predstavuje obrovskú zmenu v živote každého dieťaťa a celej rodiny. Odkedy sa z dieťaťa stane školák, na dlhé roky sa končí obdobie bez domácich úloh a začínajú sa každodenné povinnosti pre neho i rodičov. Ako zvládnuť bez problémov začiatok školskej dochádzky?

            Ako_zvladnut_prve_dni_v_skole.docx

                                                                                       PaedDr. Adriana Miková

                                                                                          Výchovná poradkyňa

          • Zabudnuté veci v škole

          • Vážení rodičia,

            tieto všetky veci zostali zabudnuté z minulého školského roka v priestoroch našich šatní. Do 23. septembra si ich Vaše dieťa môže vyzdvihnúť v miestnosti pred šatňami na I. stupni ZŠ. Podobne v šatni na II. stupni sa nachádza oblečenie, ktoré doposiaľ nenašlo svojho majiteľa.

            Veci, ktoré si do 23. septembra nikto neprevezme, budú školou posunuté na charitu alebo do azylového domu. 

          • Dôležitý oznam - ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ!

          • Vážení rodičia,

            nezabudnite zaplatiť za stravu za mesiac september - do 13.09.2022. V prípade neuhradenia stravného bude výdaj stravy dieťaťu zablokovaný a poskytnutý len do výšky zostatkovej sumy na konte.

            Pri platbe uvádzajte variabilný symbol - heslo stravníka, ktoré ste dostali pri prihlásení. V prípade potreby si ho viete pozrieť aj v aplikácii.

          • Dôležitý oznam - ŠKOLSKÝ KLUB DETÍ!

          • Vážení rodičia!

            Z dôvodu priaznivej epidemiologickej situácie je možné si dieťa z ŠKD vyzdvihnúť priamo v škole. Preto Vás chceme požiadať, aby ste telefonický kontakt na pani vychovávateľky využívai iba v nevyhnutnom a naozaj naliehavom prípade.

            Dieťa z ŠKD odchádza buď samo v čase, o ktorom ste informovali pani vychovávateľku alebo si ho viete vyzdvihnúť osobne v škole.

            Budova školy je otvorená - buď hlavný vchod alebo vedľajší vchod (vchod pre knižnicu, hneď vedľa hlavného vchodu). 

            Naše pani vychovávateľky nemôžu plniť funkciu telefónnej operátorky a vždy, keď musia vybaviť hovor, nemôžu sa adekvátne a plnohodnotne venovať deťom v školskom klube.

            Ďakujeme za pochopenie a rešpektovanie požiadavky.