• Krúžok Malý vedec - prvé pokusy

          • Prvé stretnutia malých vedcov sa niesli práve v tomto duchu. Vyskúšali sme si viacero pokusov. A či sa nám pokusy podarili? To už posúďte sami. :-)

            Mgr. Simona Sapárová

          • BREJKY - trvanlivé mlieko (plnotučné 3,5%)

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Brejky - trvanlivé mlieko (v počte 18 krabičiek na žiaka) si žiaci budú môcť prevziať zajtra pri odchode zo školy domov (vhodné skôr pre starších žiakov). Za mladších žiakov si mlieka môžu prebrať rodičia (poprípade starí rodičia alebo súrodenci), a to v nasledovných termínoch:

            STREDA - ráno od 6:30 do 7:15 hod alebo poobede od 12:00 hod do 16:00 hod - hlavný vchod do budovy školy.

            ŠTVRTOK - ráno od 6:30 do 7:15 alebo poobede od 11:00 hod do 13:00 hod - hlavný vchod do budovy školy.

            Poprípade aj v inom termíne, po dohode s triednym vyučujúcim žiaka. Je nevyhnutné, aby Vám mlieka vydal zamestnanec školy z dôvodu evidencie. Ďakujeme za pochopenie.

            Dieťa bude dotované mlieko dostávať každý mesiac, v počte 18 kusov (krabičiek) na žiaka. V prípade, že máte záujem o bezlaktózové mieko, nahláste to kvôli ďalšej objednávke triednemu učiteľovi Vášho dieťaťa.

          • ZBER PAPIERA, ŠÍPOK A POMARANČOVEJ KÔRY - od 24.10.2022 do 26.05.2023

          • Zber papiera – zviazaný papier špagátom treba nechať v budove školy na spojovacej chodbe pri stole. Na viditeľnom mieste uviesť: meno, priezvisko, triedu, hmotnosť papiera. Žiaci I. stupňa nahlásia triednej učiteľke hmotnosť papiera koľko priniesli.

            Zber šípok a pomarančovej kôry – usušené, odvážené šípky a usušenú, odváženú pomarančovú kôru odovzdať:

            I. stupeň pani učiteľke triednej

            II. stupeň pani učiteľke K. Mlyniskej (žiaci hmotnosť papiera, usušených šípok, pomarančovej kôry nahlásia v triede zberovému referentovi).

            1. miesto - príspevok na triedu 50 €   

            2. miesto - príspevok na triedu 30 €

            3. miesto - príspevok na triedu 20 €

          • Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice

          • Naša škola sa aj tento školský rok zapojila do celonárodného projektu Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice. Cieľom projektu bolo zábavnými formami podporiť u žiakov pozitívny vzťah k čítaniu. Podujatia sa zúčastnila aj bývalá pani učiteľka Mgr. Božena Kvasnicová, ktorá nám porozprávala o tvorbe knihy Strážovský poklad. Pri tejto príležitosti deťom upiekli chutný koláč žiaci 8.A triedy na hodinách techniky pod vedením pani učiteľky Katky Mlyniskej. Ďakujeme veľmi pekne.

            Mgr. Martina Ďurišová

          • Školská jedáleň - dôležitý oznam!!

          • Vedúca školskej jedálne upozorňuje rodičov, že ráno vo štvrtok 27.10.2022 nebude možné odhlásiť dieťa z odberu stravy ani telefonicky ani mailom. Odhlásenie na tento deň bude možné len deň vopred - v stredu 26.10.2022 do 13:30hod.

          • Školská jedáleň - dôležitý oznam!!!

          • Vážení rodičia, 

            pripomíname, že je nevyhnutné najneskôr do konca tohto týždňa uhradiť stravu pre Vaše dieťa/deti za mesiac NOVEMBER, aby sa Vaša platba stihla včas pripísať na účet. Sumu, ktorú musíte uhradiť si viete pozrieť cez aplikáciu strava.cz.

          • ŠKOLSKÉ MLIEKO

          • Mlieko je dôležitou súčasťou stravy každého školáka, a preto RAJO prináša chutnú mliečnu desiatu Brejky aj do našej školy.

            Žiak má nárok na 1 dotované mlieko (neochutené) denne. Budúci týždeň príde do školy prvá dodávka Brejky mliek pre deti za mesiac október. Budete si ju môcť vyzdvihnúť za každé svoje dieťa priamo v škole, poprípade si ju prevezme priamo dieťa (vhodné skôr pri starších deťoch). Bližšie informácie Vám včas poskytneme prostredníctvom triednych učiteľov.

          • Stavbársky deň

          • Pri výbere vhodnej strednej školy sú veľkou pomocou pre žiakov aj dni otvorených dverí. Takmer všetky stredné školy ich organizujú s cieľom priblížiť deviatakom, potencionálnym budúcim študentom, fungovanie jednotlivých škôl. Žiaci sa oboznámia s ponukou otváraných študijných odborov, majú možnosť si pozrieť priestory škôl, učebne, triedy, jedáleň, športoviská, atď.

            Dňa 19.10.2022 sa uskutočnil deň otvorených dverí v SOŠ stavebnej v Považskej Bystrici pod názvom „Stavbársky deň“, počas ktorého si žiaci 8. a 9. ročníka našej školy mohli pozrieť praktické ukážky zručností žiakov v jednotlivých odboroch, sami si svoje zručnosti vyskúšať a zúčastniť sa súťaže o malé ceny.

            Verím, že sa našim žiakom deň páčil a že im pomohol pri zodpovednom výbere strednej školy.

            PaedDr. Adriana Miková, výchovná poradkyňa

          • Besiedka so starými rodičmi

          • Naše deti majú vo veľkej úcte a láske svojich starých rodičov. Potešilo ich, že si pre nich mohli pripraviť a včera aj odprezentovať krátky kultúrny program. Recitovali, spievali, tancovali a hlavne sa tešili, že ich starí rodičia v takom veľkom počte prišli do školy pozrieť.

            Kultúrny program s deťmi pripravovali naše pani vychovávateľky zo školského klubu detí, pani učiteľka Lenka Hrnčíková a programom sprevádzala Marínka Gabrišová.

            Vyslovujeme všetkým veľké ďakujem.

          • Prípravy a pečenie na besiedku so starými rodičmi

          • Mesiac október je mesiacom úcty k starším. Pri tejto príležitosti si žiaci prvého stupňa pripravili pre starých rodičov krátky kultúrny program. Aby sa rodičia a starí rodičia u nás na škole cítili dobre, pripravili sme si pre nich aj malé občerstvenie.

            Piekli žiaci 5., 6. ročníka a deti, ktoré navštevujú krúžok varenia a pečenia. Pri organizácii a príprave priestorov pomáhali aj žiaci 9. ročníka.

            Veľké ďakujem patrí všetkým šikovným a ochotným deťom a tiež pani učiteľke Katke Mlyniskej.

          • Separácia plastov

          • Milí žiaci!

            Od dnešného dňa bude pre vás zber a separácia plastov o niečo jednoduchšia. Veríme, že si všetky vaše obaly a vrecúška z plastov nájdu tú správnu zbernú nádobu. Už teraz ďakujeme za váš zodpovedný prístup. :-)

          • Krúžok varenia a pečenia

          • Šikovné dievčatá na krúžku varenia a pečenia upiekli krásnu narodeninovú tortu pre našu pani riaditeľku. Vyzerala naozaj lákavo. :-)

            Krúžok a dievčatá vedie pani učiteľka Katka Mlyniská.

          • Hrdina remesla

          • Hoci sa školský rok len začal, pre žiakov 9. ročníka je najvyšší čas, aby sa začali vážne  zamýšľať  nad svojou budúcnosťou a školou, v ktorej by chceli pokračovať v štúdiu. Všetci si uvedomujeme, že  rozhodnutie, kam na strednú školu, je prvým vážnym krokom našich deviatakov v ich životoch, a preto sa im snažíme rôznymi spôsobmi toto rozhodnutie uľahčiť. Jednou z aktivít, zameraných na výber vhodnej strednej školy bolo aj podujatie „ Hrdina remesla“, na ktorom sa žiaci zúčastnili v piatok, 7.10. 2022 v sprievode výchovnej poradkyne.

            V areáli výstaviska v Trenčíne, mali žiaci možnosť získať informácie o stredných školách pôsobiacich v Trenčianskom kraji z prvej ruky. Veľké množstvo  stredných  škôl si pre deviatakov vo svojich prezentačných stánkoch pripravilo rôzne aktivity, informačné letáky, ukážky výrobkov, strojov, výučbových programov a úspechov . Deviataci mali možnosť porozprávať sa so študentami konkrétnych škôl, ako aj so zástupcami vedenia jednotlivých škôl. Dúfame, že táto akcia bola aspoň malým krôčikom správnym smerom pri výbere strednej školy.

            PaedDr. Adriana Miková

          • Divadelné predstavenie - Nová scéna, Bratislava

          • Žiaci 8. a 9. ročníka si užili divadelné predstavenie PUNK ROCK na Novej scéne v Bratislave. Hra bola zameraná na aktuálne problémy dospievajúcej mládeže. Na záver prebehla voľná diskusia s odborníkmi na tému šikany.

          • !Dôležitý oznam!

          • ​​​​​​​

            Vážení rodičia,

            chceme Vás poprosiť, aby ste nasledujúce dni naozaj zintenzívnili kontrolu vlasovej časti hlavy u Vašich detí, a tak pomohli predísť šíreniu infekčného ochorenia pedikulózy /zavšivenia/ na škole. V prípade pozítívnehpo nálezu u Vášho dieťaťa, kontaktujte prosím triedneho učiteľa a Vášho pediatra. Nakoľko sa jedná o infekčné ochorenie, dieťa sa do kolektívu môže vrátiť až po vyčistení hlavy a po písomnom potvrdení od lekára, že dieťa nie je viac infekčné.

            Ďakujeme za súčinnosť.