• 2% z Vašich daní na podporu Rodičovského združenia pri ZŠ Štefana Závodníka

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            obraciame sa na Vás s dôverou a prosbou, aby ste využili možnosť a poukázali našej škole 2% z Vašich daní a tak podporili Rodičovské združenie pri ZŠ Štefana Závodníka.

            Získané finančné prostriedky budú slúžiť na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu a zlepšenie vybavenia našej školy.                                          

            ​​​​​​​                                                                                                       Za pomoc všetkým zo srdca ďakujeme! 

            Potrebné tlačivá:

            Potrdenie_o_zaplateni_dane_z_prijmov.pdf

            Vyhlasenie_o_poukazani_podielu_zaplatenej_dane_z_prijmov_fyzickej_osoby.pdf

             Dôležité termíny:

            • do 31. marca 2023 - Podanie daňových priznaní zo  strany daňovníkov (fyzické osoby), ktorí podávajú daňové priznanie +  podanie daňových priznaní právnickými osobami - Vyhlásenie je už  súčasťou daňového priznania
            • do 30. apríla 2023 - Zasielanie vyhlásení zo strany  daňovníkov, za ktorých daňovú povinnosť vyrovná zamestnávateľ  (zamestnanec okrem vyhlásenia zasiela aj Potvrdenie o zaplatení dane). ​​​​​​​​​​​​​​
              Popis krokov pre venovanie 2% z dane

            Zamestnanci:

            • Požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania  preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane.
            • Vyplňte vyhlásenie o poukázaní 2% dane. Uveďte vaše meno, rodné číslo, bydlisko a sumu zodpovedajúcu 2% zaplatenej dane.
            • Najneskôr do 30. apríla 2023 pošlite/doručte formuláre daňovému úradu v mieste vášho bydliska alebo odovzdajte priamo v ZŠ Š. Závodníka aj vhodením do schránky umiestnenej na budove školy pri poslednom vchode č. 4.
          • Moduly - Gymnastika bezpečne a atraktívne

          • Tento mesiac sa naši druháci zapojili do projektu Moduly - Gymnastika bezpečne a a atraktívne. Hodiny s trénerkou Zuzanou Hájkovou si obľúbili, aktívne sa zapájali do cvičení s rôznym náčiním a naučili sa veľa nového.

            Mgr. Michalcová a Mgr. Hrnčíková

          • Školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín - žiaci II. stupňa

          • Dňa 21.2.2023 sa uskutočnilo školské kolo Hviezdoslavov Kubín.

            V II. kategórii sa v prednese poézie na 3. mieste umiestnila Vanesa Kvasnicová, na 2. mieste Lukáš Križan a 1. miesto obsadila Mia Bystrická.

            V prednese prózy automaticky postupuje Sabína Gazdíková a tiež Vanesa Nemcová.

            V III. kategórii v prednese poézie na 3. mieste skončila Monika Kardošová a na 2. mieste Radka Šulyová.

            V prednese prózy sa na 3. mieste umiestnila Marína Gabrišová, na 2. mieste Rebeka Gazdíková a na 1. mieste Ema Jakubechová. 

            Víťazom srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia v okresnom kole.

            Mgr. Ďurišová, Mgr. Talašová

          • Návšteva predškolákov

          • V stredu 22.2.2023 prišli našich prvákov pozrieť ich kamaráti zo škôlky - predškoláci, žiaci z triedy Sovičky. Naše deti im s hrdosťou ukázali ako si na školu zvykli a čo všetko sa už stihli naučiť. Deti zo škôlky si boli obzrieť aj školský klub detí. Veríme, že návšteva bola pre predškolákov povzbudením a že sa už pomaly tešia ako v septembri zasadnú do školských lavíc.

            Mgr. Janíková, Mgr. Kuncová, Mgr. Mariňaková

          • Školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín - I. stupeň ZŠ

          • Dňa 21.2.2023 sa uskutočnilo na I. stupni ZŠ školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            V kategórii poézia bolo udelené 3. miesto Magdaléne Gabrišovej (3.A) a 2. miesto Tobiasovi Majtánovi (4.A).

            V kategórii próza získali 3. miesto Michal Domanický (2.A) a Tibor Haviar (2.B). O 2. miesto sa podelila Ella Pollák (3.A) a Marko Špánik (3.B).

            Prvenstvo si vybojovala Veronika Križanová (4.B) a bude našu školu reprezentovať v okresnom kole. Recitátorom ďakujeme za krásne výkony a víťazom blahoželáme.

          • Hodina NBV - Zem, v ktorej žil Ježiš

          • Na hodinách náboženskej výchovy sa aj pomocou výroby rekvizít učíme o Ježišovi a spoznávame zem, v ktorej žil. Veľké ďakujem patrí šikovným žiakom z 1.A triedy a ich ochotným a nápomocným rodičom. :-)

          • O2 Športová akadémia Mateja Tótha

          • Po výhre v hlasovacej súťaži a po zaškolení našich dvoch tréneriek Mgr. Talašovej a Mgr. Haviarovej sa na našej škole už rozbehli intenzívne tréningy žiakov 1. - 4. ročníka.

            Žiaci a žiačky, ktoré o tréningy prejavili záujem trénujú dvakrát do týždňa. Na tréningoch určite využijú aj pomôcky, ktoré sme získali od Športovej akadémie Mateja Tótha.

          • Super florbal Pohár žiakov ZŠ

          • V piatok 17.2.2023 sme sa zúčastnili v Domaniži súbojov o postupové miesto do finále sútaže Super florbal Pohár žiakov ZŠ.

            Chlapci porazili ZŠ Slovenských partizánov 3:0, ZŠ Domaniža 2:0 a ZŠ Školskú 3:0 a jeden zápas prehrali s hokejistami zo ZŠ SNP 3:6. Na základe postupového kľúča si vybojovali účasť vo finále okresného kola, ktoré sa uskutoční 28.3.2023 v Považskej Bystrici.

            Hráči: Pavol Gazdík, Martin Haviar, Richard Jakubík, Ivan Kováč, Radovan Podušel, Sebastián Rigo, Viliam Svítek, Dušan Špánik, Peter Zachar.

            Mgr. Miroslava Talašová

          • Výsledky súťaže Expert Geniality Show

          • Aj tento školský rok sa žiaci II. stupňa našej školy zúčastnili celoslovenskej vedomostnej súťaže Expert Geniality Show. V 16. ročníku súťaže sa o titul Expert uchádzalo takmer 12 000 žiakov z celého Slovenska.

            Karin Kopecká, žiačka 8.A triedy v súťaži získala titul TOP EXPERT, svojimi výsledkami sa v dvoch témach (Tajomstvá prírody a Od Tatier k Dunaju) umiestnila v prvej štvrtine najúspešnejších žiakov v rámci Slovenska.

            Juraj Žierik, žiak 7.B triedy v súťaži získal titul EXPERT v téme Tajomstvá prírody, umiestnil sa vo svojej kategórii v prvej štvrtine najúspešnejších žiakov v rámci Slovenska.

            Jurkovi a Karin blahoželáme a všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a už teraz sa tešíme na Vašu účasť v súťaži o rok.

            PaedDr. Kováčová, Mgr. Cvengrošová

          • Exkurzia - Sklárne RONA a.s. Lednické Rovne

          • Dňa 15.2.2023 boli žiaci 9.A a niektorí žiaci i z 8.A na exkurzii v sklárni RONA, a.s. v Lednických Rovniach. Oboznámili sa s históriou sklárne, strojovou výrobou skla a s ručnou výrobou skla. Videli ukážku klasického fúkania skla pomocou sklárskej píšťaly, dekorovanie skla pomocou pantografu. Pozreli si najstaršiu architektonickú pamiatku Lednických Rovní a zároveň aj sídlo firmy - kaštieľ a navštívili predajňu skla, kde si mohli kúpiť výrobky sklárne.

            Z. Briestenská, M. Gazdíková

          • Krúžok Varenia

          • Na dnešný sviatok sv. Valentína sa takto predviedli naše šikovné dievčatá pod vedením pani učiteľky Katky Mlyniskej. :-)

          • Krajské kolo - Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry - 1. miesto

          • Dňa 9.2.2023 sa v Trenčíne konalo krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Našu školu reprezentoval žiak 9.A triedy Kristián Vrábel. Získal krásne 1. miesto a postupuje do celoslovenského kola.

            Tešíme sa z Kristiánovho veľkého úspechu a budeme mu všetci držať palce!

            Kristián Vrábel sa stal nedávno tiež úspešným riešiteľom Olympiády z matematiky na úrovni okresu a tiež úspešným riešiteľom Olympiády z dejepisu rovnako na úrovni okresného kola.

            Ďakujeme za vynikajúcu reprezantáciu našej školy ako aj obce.

            Mgr. Adriana Šterdasová

          • RAJO s.r.o. - Team školské mlieko - OZNAM!!!

          • Vážené vedenie školy,

            Vážení rodičia,

            dlhodobou stratégiou spoločnosti RAJO v rámci Školského programu je sprostredkovať čo najväčšiemu počtu žiakov dotované mliečne produkty prostredníctvom siete škôl na Slovensku.

            Preto je nám ľúto, že vám musíme oznámiť, že pre neočakávane vysoký záujem škôl a žiakov zapojených do Školského programu o dotované RAJO mliečne  produkty došlo aktuálne k vyčerpaniu štátnych a európskych prostriedkov pomoci na zabezpečenie bezplatnej dodávky do školských zariadení pridelených našej spoločnosti.

            I napriek tomu, že vzniknutú situáciu intenzívne riešime s kompetentnými organizáciami, musíme, žiaľ, momentálne pozastaviť predaj našich mliečnych výrobkov do školských zariadení za dotované ceny.

            O aktuálnej situácií Vás budeme priebežne informovať.

            Ďakujeme veľmi pekne za pochopenie.


            Team školské mlieko

            RAJO s.r.o.

            RAJO_oznam_skoly.pdf

          • Veci bez majiteľa - STRATY a NÁLEZY

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Na prvom stupni (prvé štyri fotky) a rovnako aj na druhom stupni (ďalšie štyri fotky) sa objavilo viacero vecí bez majiteľa - tričká, mikiny, bundy, vesty, dáždniky, vrecúška, ale aj celé úbory na telesnú výchovu. Do konca týždňa (17.02.2022 do 12:00 hod.) si ich rodičia alebo aj deti môžu v jednotlivých šatniach vyzdvihnúť.

            Po tomto termíne budú veci preprané a dané do zberu textilu, ktorý momentálne prebieha na škole. Veríme, že si stratené oblečenie dovtedy stihne nájsť svojho majiteľa.

            V školských šatniach by pri odchode detí domov mali zostať len prezuvky, a to zavesené vo vrecúšku. Ďakujeme za pochopenie.

          • ZBER TEXTILU V ŠKOLE

          • Milí rodičia, stále na škole prebieha zber textilu.

            Vypraté pánske, dámske a detské oblečenie môžete do školy priniesť ráno pred začiatkom vyučovania, počas vyučovania /vchod pre učiteľov/ alebo aj po vyučovaní pri vyzdvihovaní svojich detí z ŠKD. Je dobré ak textil od Vás prevezme učiteľ alebo iný zamestnanec školy.