• Malý futbal Považská Bystrica - 3. miesto

          • V pondelok 23.10.2023 si žiaci piateho a šiesteho ročníka zmerali sily so svojimi rovesníkmi z iných škôl v malom futbale. Žiaci z Plevníka ich síce porazili, no naši žiaci sa nenechali zahanbiť a s prehľadom zvíťazili nad družstvom z Domaniže a Dolnou Maríkovou. O postupe mal rozhodnúť zápas s 3. ZŠ. Napriek veľkej snahe, odhodlaniu a veľkému počtu šancí sa nakoniec šťastena priklonila na stranu súpera a 3. ZŠ nás porazila. Chlapci nechali na ihrisku veľa potu, síl, no hlavne srdce, za čo im ďakujeme. Menovite: Alan Beňuš, Juraj Pepich, Jaroslav Šuly, Šimon Ďuriš, Marko Jurdík, Nicolas Kvaššay, Miroslav Belavý, Matej Cvengroš, Adam Špánik, Tomáš Topor a Milan Možutík.

            Mgr. Daniela Haviarová

          • Október - Mesiac úcty k starším

          • Milí rodičia a starí rodičia!

            Pri tejto príležitosti by sme Vás chceli pozvať na krátke posedenie. Žiaci z ŠKD si pre vás pripravili krátky program, malé občerstvenie a darček. Tešíme sa na Vás v stredu 25. októbra 2023 o 13:30 hod. na chodbe II. stupňa ZŠ - 1. poschodie.

          • Svetový deň jabĺk - 21.10.

          • Žiaci našej školy si tento deň pripomenuli v piatok 20.10. Chodby na prvom aj na druhom stupni sa naplnili samými dobrotami, ktoré deťom pomohli napiecť ich šikovné mamy. Veľká vďaka všetkým! :-)

          • Dejepisná exkurzia

          • Dňa 19. októbra 2023 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili dejepisnej exkurzie. V Košariskách navštívili rodný dom jedného z velikánov slovenských dejín, Milana Rastislava Štefánika. Žiaci si so záujmom vypočuli výklad a zaujímavosti zo života tejto známej osobnosti. Za svoj pomerne krátky život dosiahol veľmi veľa. Stál za zrodom 1. ČSR, bol politikom, diplomatom, astronómom, brigádnym generálom, letcom, fotografom, cestovateľom… Okrem múzea navštívili aj evanjelický kostol a miesto posledného odpočinku Štefánikových rodičov. V Brezovej pod Bradlom sa v múzeum Dušana Jurkoviča, nášho významného architekta a autora mohyly M. R. Štefánika, oboznámili s jeho tvorbou a pozreli si i film o stavbe mohyly. Dozvedeli sa mnohé zaujímavosti o živote ľudí na myjavských kopaniciach. V závere exkurzie navštívili mohylu M. R. Štefánika.

            Mgr. Zuzana Briestenská

          • Zrušenie krúžkovej činnosti - v pondelok 23.10.2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Z dôvodu školenia pedagogických zamestnancov školy, bude krúžková činnosť v pondelok zrušená.

            Školský klub detí bude v prevádzke podľa aktuálneho rozvrhu. 

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Netradičné melodické a rytmické nástroje na hodinách hudobnej výchovy

          • Žiaci druhého stupňa sa na hodinách hudobnej výchovy zoznamujú aj s netradičnými melodickými a rytmickými nástrojmi. Pri hre a rytmizácii nie je jednoduché zosúladiť celú triedu, napriek tomu sa im už podarilo za veľmi krátky čas nacvičiť jednoduché skladbičky. Ich výkony ešte nie sú dokonalé, ale spoločne sa budeme snažiť postupne zlepšovať.

            Všetci si zaslúžia veľkú pochvalu.

            Mgr. Zuzana Slezková

          • Environmentálny projekt - Zelené oči

          • Žiaci 2.B, tretiaci a štvrtáci sa zúčastnili besedy s pani Zuzanou Veteškovou zo Záhrady v poličke o pestovaní a význame pestovania mikrozeleniny (klíčkov) pre ľudský organizmus. Zároveň spolu zasadili prvé záhony budúcej mikrozeleniny. Pani Zuzka nám doniesla klíčky na ochutnanie. Všetkým nám chutili.

            Peniaze na pestovanie mikrozeleniny v poličke škola získala cez projekt Zelené oči.

            Veríme že všetkým vydrží nadšenie, s ktorým sa naše deti pustili do sadenia a pestovania. Tešíme sa na prvú úrodu, s ktorou sa s vami určite podelíme 🙂.

            Mgr. Viera Kuncová

          • ŠKOLSKÉ MLIEKO

          • Žiaci I. stupňa dnes dostali do skriniek školské mlieko. Rodičia, dohliadnite prosím, aby si dieťa mlieko domov zobralo.

            V školskom roku 2023/2024 dochádza k zmene realizácie mliečneho školského programu. V tomto školskom roku bude mať každé dieťa nárok na dva litre plnotučného trvanlivého 3,5% mlieka na mesiac (v litrovej forme).

            Žiaci II. stupň si mlieko môžu prevziať dnes po 5. a po 6. vyučovacej hodine, vždy cca 10 minút na obvyklom mieste.

            Prosíme rodičov žiakov, ktorí sú chorí, aby si mlieko tiež prišli prevziať, poprípade si zabezpečili jeho prevzatie.

          • Otec, mama! V škole sa viem už orientovať sám/sama!

          • Milí rodičia!

            Aj týmto spôsobom by sme Vás chceli veľmi pekne a zároveň dôrazne poprosiť, aby ste svoje šikovné deti odprevádzali len po vchod do budovy školy.

            Ďalej to už zvládnu bez problémov. A ak by sa predsa nejaký problém vyskytol, majú na to svoje učiteľky, ktoré im veľmi rady pomôžu. Nie je potrebné, aby ste vstupovali do priestorov školy a vodili svoje deti až ku skrinkám.

            Už aj naši prváčikovia vedia kam majú ísť a čo majú robiť.

            Pomôžete nám tým monitorovať a následne zamedziť pohybu cudzích osôb v priestoroch školy.

            Veľmi pekne Vám ďakujeme, že nám pomáhate učiť Vaše deti samostatnosti.

                                                                                                                                                                                                                                                       Riaditeľstvo ZŠ Pružina

          • ZBER PAPIERA, ŠÍPOK A POMARANČOVEJ  KÔRY

          • ZBER PAPIERA, ŠÍPOK  A POMARANČOVEJ  KÔRY

            od 29.09.2023 do 20.05.2024

            Zber papiera – zviazaný papier špagátom treba nechať v budove školy na spojovacej chodbe pri stole. Na viditeľnom mieste uviesť: meno, priezvisko, triedu, hmotnosť papiera. Žiaci I. stupňa nahlásia triednej učiteľke hmotnosť papiera.

            Zber šípok a pomarančovej kôry – usušené, odvážené šípky a usušenú, odváženú pomarančovú kôru odovzdať:

            I. stupeň pani učiteľke triednej

            II. stupeň pani učiteľke K. Mlyniskej (žiaci hmotnosť papiera, usušených šípok, pomarančovej kôry nahlásia v triede zberovému referentovi).

            1. miesto - príspevok na triedu 70 €   

            2. miesto – príspevok na triedu 30 €

            3. miesto – príspevok na triedu 20 €

             

            Papier nevkladajte do kartónových krabíc ani igelitových tašiek.

            Treba ho zviazať špagátom!!!

          • Európsky deň jazykov

          • Európsky deň jazykov sa 26.9.2023 v našej škole niesol v duchu rôznorodosti chutí. Žiaci jednotlivých ročníkov druhého stupňa pripravili typické jedlá európskych krajín, ktoré neskôr v tematicky vyzdobených stánkoch ponúkali svojim spolužiakom.

            Všetci si „Festival jedla“ užili pri ochutnávaní slovenských zemiakových placiek, bryndzovej nátierky a syrových nití, ruských pirohov, anglických raňajok, nemeckých rezňov, či maďarských klobáskach a guláši. Nechýbal ani anglický čierny čaj a „káva“, ktorá neodmysliteľne patrí k francúzskym croissantom.

          • Informácie z plenárneho rodičovského združenia

          • Vážení rodičia,

            ďakujeme za Vašu účasť na plenárnom rodičovskom združení.

            V priložených dokumentoch si môžete podrobnejšie preštudovať správu o výchovno-vzdelávacej činnosti za minulý školský rok ako aj plnenie rozpočtu Rodičovského združenia pri ZŠ Pružina. Oba dokumenty zostanú kedykoľvke prístupné v sekcii O škole - Dokumenty.

            Sprava_o_vychovno-vzdelavacej_cinnosti_za_skolsky_rok_2022_2023.pdf

            PLNENIE_ROZPOCTU_sk.rok_2022_2023.pdf

            Pre rodičov, ktorí sa plenárneho združenia nemohli zúčastniť informácia, že poplatok ZRŠ zostane pre tento školský rok 15 eur za prvé a druhé dieťa z rodiny. Poplatok bude vyberať triedny učiteľ do konca mesiaca október.

            Veľmi pekne ďakujeme za Vašu podporu a tešíme sa na vzájomnú spoluprácu v školskom roku 2023/2024.

                                                                                         Riaditeľka ZŠ Pružina

                                                                                         Rodičovské združenie pri ZŠ Pružin

          • Deň rodiny - ĎAKUJEME!

          • Napriek tomu, že nám včera počasie neprialo, veríme, že ak ste prišli, prežili ste s nami príjemné a zábavné popoludnie. Chceme vám všetkým vyjadriť jedno veľké a úprimné ĎAKUJEME......

            ...... v prvom rade všetkým deťom a ich rodičom, ktorí prišli a bez ktorých by to celé naše snaženie nemalo význam. Veríme, že ste boli spokojní a že sme spolu začali peknú tradíciu a o rok sa na podobnej akcii vidíme opäť.

            ...... všetkým sponzorom; dobrovoľníkom; všetkým rodičom, ktorí nám pomáhali s organizáciou, piekli, varili a prikladali ruku ku všetkému, čo bolo treba zabezpečiť; pánovi farárovi za podporu, kolegom pedagógom ako aj všetkým nepedagogickým pracovníkom; našim starším žiačkám; DHZ Pružina........VEĽKÁ A ÚPRIMNÁ VĎAKA!

            Jedno špeciálne ĎAKUJEM by sme touto cestou chceli smerovať sponzorovi HAVIARKOVO. Dostať nafukovací hrad priamo do priestorov školy, mnohé deti príjemne prekvapilo a samozrejme potešilo. :-)